Articles

Geschiedenis

In 1994 besloten een aantal leden van Pallas Athene tot de oprichting van een herendispuut. Naast de drie goede daden naar de vereniging wilden de heren ook een gaaf evenement organiseren voor de leden van Pallas Athene. Op zoek naar avontuur en uitdaging besloot Herendispuut Quantum Satis i.o. tot het organiseren van een liftwedstrijd in mei 1995. De bestemming was Leuven, een studentenstad in België, iets ten oosten van Brussel. Er werd overnacht in een leegstaand gastenhuis op de campus van de universiteit. Hoewel één van onze bolides strandde met een gebroken krukas, was deze eerste Liftwedstrijd een succes voor deelnemers en dispuut.

Door de ongelukkige datum van de eerste Liftwedstrijd, tussen de Zeilweek, het Gala en het Panathenaia door, is de tweede Liftwedstrijd anderhalf jaar later georganiseerd in november, dat de definitieve maand van het evenement werd.

In 1999 vierde de Liftwedstrijd haar eerste lustrum. Voor deze gelegenheid werd er een cantus in het programma opgenomen. Deze cantus werd samen met de plaatselijke studenten gehouden en is de aanleiding geweest om een cantus op te nemen in het Kennismakingsweekend van onze vereniging.

De jaren erna kwamen steden in Nederland en België en Duitsland uitgebreid aan bod. In 2004 volgde het tweede lustrum. Ditmaal is er ook een videoverslag van gemaakt die op deze pagina te downloaden is. Groningen werd de bestemming; één van onze favoriete steden gezien het onovertreffelijke stapklimaat. Voor het derde lustrum, was er gekozen om een "gouwe ouwe" op te zoeken, Groningen. Vorig jaar was alweer de zestiende Liftwedstrijd een feit, waar menig deelnemer vol vreugde en drank de straten van Antwerpen onveilig maakte.

Wij hopen met dit beknopte verhaal een beeld te hebben gegeven van de glorie van de Quantum Satis Liftwedstrijd en ook hopen we dit weekend een mooi stukje geschiedenis te mogen schrijven!

  Herendispuut Quantum Satis - Liftwedstrijd 2013